Certyfikat HACCP+
Program certyfikacji HACCP+ ma na celu obiektywną weryfikację procesów handlu, magazynowania, transportu, produkcji produktów spożywczych pod kątem zapewnienia bezpieczeństwa na każdym etapie procesu. System HACCP+ jest adresowany do wszystkich przedsiębiorst związanych z łańcuchem żywnosci i pasz oraz branż powiązanych tj. opakowania, logistyka, transport. Szczególnie istotne z punktu widzenia Klienta indywidualnego są etapy bezpośrednio z nim związane tj. sprzedaż żywności w sklepach, dyskontach, super- i hipermarketach oraz ogólno pojętej branży HoReCa do której zaliczamy restauracje, hotele, pizzerie, catering, itp.
Jest to jedyny tego typu program certyfikacji, którego podstawą są niezapowiedziane inspekcje.

Korzyści z certyfikatu
Inspekcja roczna (pełnozakresowa) przeprowadzana jest zgodnie ze standardowym planem kontroli i obejmuje kompleksowe sprawdzenie zgodności prowadzonej działalności z wymogami aktualnych przepisów prawa tj. rozporządzenia 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych, i wielu innych przepisów i norm sektorowych.
Standard dostępny jest pod adresem: www.haccpplus.org
Inspekcja roczna jest niezapowiedziana.
Nadzór nad prawidłowością używania certyfikatu / posługiwania się certyfikatem jest jednym z podstawowych wymagań inspekcji.
Korzyści z certyfikatu:






Dlaczego HACCP+
Niezapowiedziane inspekcje HACCP+
Jako jedyny system w Polsce w celu zagwarantowania jakości i wysokiego poziomu prowadzimy wyłącznie inspekcje niezapowiedziane, tak aby potwierdzić stałą zdolność do zapewnienia bezpieczeństwa produktów i usług. W całym cyklu 3-letniej certyfikacji prowadzimy niezapowiedziane kontrole. Informacja o inspecji jest przekazywana w zalezności od rodzaju działalności na 48/72h przez dzniem jej wykonania.
Promocja bezpieczeństwa produktów i usług
Wprowadzenie niezapowiedzianych inspecji zapewnia stałe utrzymanie jakości usług oraz motywuje pracowników do zaangażowanie w zapewnienie bezpieczeństwa żywności i higieny w firmie. Każda z rodzajów działalności posiada własną specyfikę i stąd przygotowaliśmy inspekcje dostosowane do rodzaju działalności firmy. W ramach inspecji weryfikacji poddamy również zastosowanie składników lub surowców zawierających GMO.
Wiarygodna informacja dla konsumenta
Dla Konsumenta ogromne znaczenie ma informacja na temat oferowanych produktów lub usług. W związku z tym zapewniamy że certyfikat HACCP+ będzie weryfikował specyficzne wymagania prawne, zarówno te określone w przepisach polskich jak również tych europejskich. Szczególnie istotne jest oznakowanie produktów w informacje dotyczące składników alergennych, bez-glutenu, żywności dla wegetarian i wegan oraz dla dzieci.